Idag kan vi på VMI AB känna oss stolta! Riktigt stolta!

För drygt två månader, i slutet på april, lyfte vi på luren och kontaktade Viqma System AB för att diskutera ett projekt. Det var något som vi sedan många år hade diskuterat internt med aldrig riktigt funnit tiden för. Kanske av den enkla anledningen att kravet inte ställts på oss som leverantör. När vi i april månad hade permitterat personal och såg att det skulle finnas utrymme rent tidsmässigt innan semestern, tog vi dock chansen.

Projektet vi diskuterade var en certifiering mot ISO9001:2015 och ISO14001:2015 och då vår tro var att produktionen sakta men säkert skulle komma igång igen efter ordinarie industrisemester, såg vi vårt fönster…

VMI AB: ”Hur snabbt kan man normalt genomföra en certifiering mot kvalitet och miljö?”

Viqma System: ”Cirka 6-12 månader är ganska normalt.”

VMI AB: ”Vad är den kortaste tid Ni genomfört en certifiering på?”

Viqma System: ”Hmm, 4 månader”.

VMI AB: ”Går det att genomföra på 2?”

Svaret på den sista frågan kan vi idag besvara själva. Efter ca 8 veckors hårt arbete har vi idag, äntligen, våra certifikat hängandes på väggen (och på hemsidan). Certifieringsrevisionen klarades med beröm och inga avvikelser fanns att rapportera.

Vid sidan av våra medarbetares insatser i arbetet med att förbereda oss och vår verksamhet för certifieringsrevisionen vill jag även tacka just Viqma System och C1 Certification för deras arbete. Utan Viqma System hade vi inte klarat denna turbomatade certifiering. C1 Certification får jag tacka för en utmanande dag där frågor om vår verksamhet ställdes på sin spets. En spännande dialog om hur vi ska driva företaget och dess verksamhet framåt för att bli en ännu bättre leverantör har gjort att jag idag känner mig än mer taggad på att ta nästa steg, och nästa, och nästa.